Wat is er heerlijker dan te genieten van de stilte, de frisse lucht en de ongerepte natuur. Friesland is een provincie, waar dat allemaal nog mogelijk is. Friesland met zijn meren, uitgestrekte weiden, schilderachtige dorpen en steden, en met vele culturele bezienswaardigheden. Om al deze dingen te ontdekken is een zeiltocht bij FRIESLAND CHARTER de mogelijkheid bij uitstek. Zeilend over de Friese meren of het IJsselmeer; luisteren naar het ruisen van water en het knerpen van hout.....
Vergeet de drukte en stap aan boord bij een van de schepen van Friesland Charter. Een familiebedrijf dat al meer dan 45 jaar garant staat voor al uw vaartochten.
 

Klippers De Hoop en Stella Frisia op het IJsselmeer


Salon Stella Frisia
 

De schepen zijn te huur voor een week, midweek, weekend of dag. In overleg zijn ook andere termijnen mogelijk. Ons vaargebied is de Friese meren en het IJsselmeer. Friesland Charter is de enige bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het zeilen met grote klippers op de Friese meren en kanalen. De route wordt in gezamenlijk overleg bepaald.
Zeilervaring is niet nodig. Wel verwachten wij van u dat u meehelpt, om zo het hele zeilgebeuren mee te beleven. Onder leiding van de schipper worden de zeilen gehesen, bediend en alle daarmee samenhangende werkzaamheden verricht.

In de winterperiode zijn de schepen ook te boeken als Bed & Breakfast voor groepen.

 

Beide schepen zijn voorzien van een ruime salon met grote ramen, waardoor ook bij wat minder goed weer toch nog van de omgeving kan worden genoten. Het sanitair is zoals bij u thuis, dwz een normaal toilet, dat altijd te gebruiken is, ook als het schip vaart en zeilt. Alle bedden zijn standaard 2 meter lang en de stahoogte in het gehele passagiersverblijf is meer dan 2,1 meter. Vanzelfsprekend zijn de schepen centraal verwarmd en beschikken ze over een permanente 220 Volt stroomvoorziening.

Geschiedenis

Friesland Charter is een familiebedrijf dat oorspronkelijk is opgericht voor de verhuur van Klipper DE HOOP. Dit schip is in 1967 als een van de eerste charterschepen in de vaart gebracht. Eerst voornamelijk als moederschip voor een varende zeilschool; later als comfortabel charterschip. Klipper De Hoop heeft ook model gestaan voor de Klipper Stella Frisia. Onze familie heeft dit schip in 1997 gekocht als kaal casco en omgebouwd tot charterschip. Dit heeft geresulteerd in een zeer doordacht charterschip, waarin jarenlange ervaring met groepsreizen is verwerkt. In 2008/2009 is Klipper De Hoop verlengd en gerenoveerd! Het schip is 5 meter langer geworden en heeft meer hutten en meer sanitair gekregen. Meer info over deze grote verandering vindt u hier.
 
Beide schepen worden door de schipper/eigenaar (lees: broer en zus) gevaren,  hetgeen garant staat voor een goed onderhouden schip en een aangenaam gastheerschap. Natuurlijk voldoen de schepen aan alle veiligheidseisen zoals opgesteld door de Scheepvaartinspectie en worden hierop regelmatig gecontroleerd. Dit houdt onder meer in dat er onder andere aanwezig zijn: brandmelders, brandblusapparatuur, reddingsvesten voor alle opvarenden, marifoon en telefoon.

 


Klipper De Hoop voor de waterpoort van Sneek

Stella Frisia in Sloten


 


 

 

 

 

 

 top

   

(c)  FRIESLAND CHARTER   Familie Koopmans, De Slinke 19, NL-9011 WV Jirnsum

terug naar beginpagina