Friesland Charter

Elfstedentocht met fiets en schip

 

Boat & Bike Elfsteden Cruise ism Friesland Holland Travel Service

Stap aan boord en ervaar een afwisselende vakantie die u meeneemt door de mooiste wateren van Friesland. Een uniek vaargebied met veel mogelijkheden. Bezoek de steden van de beroemde 11-stedentocht en de culturele hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden! Met culturele hoogtepunten, winkelen en tijd om te ontspannen. fietsen in Friesland

Geniet overdag van het platteland met de fiets of de boot en breng de avonden door in de traditionele scheepssalon. Bespreek de afgelopen dag met een glas wijn of bier en maak plannen voor de volgende dag. Het voordeel: het schip brengt het landschap tot leven, uw bed reist mee, u hoeft alleen maar te genieten ...

Programma:

Maandag: inschepen vanaf 10.00 uur. Na een welkomstpraatje van de schipper, worden de lijnen losgemaakt en gaat het schip naar Sloten; de kleinste stad van Friesland.
Dinsdag: Na het ontbijt varen of fietsen naar Workum. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lampenkoopman Jopie Huisman, maar er is ook een museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum.
Woensdag: van Workum maken we een tussenstop in IJlst, met mogelijkheid tot bezoeken van de 300 jaar oude houtzaagmolen 'De Rat'. Daarna gaan we door naar Sneek. In Sneek zijn er veel winkelmogelijkheden in het gezellige stadscentrum.
Donderdag: van Sneek naar Franeker. Met de fiets kunt u langs Bolsward en Harlingen gaan. In Franeker is het Eise Eisinga planetarium een bezoek meer dan waard.
Vrijdag: van Franeker naar Dokkum, de laatste van de elfsteden.Deze stad staat bekend als een winkelstad, maar heeft ook een zeer historische binnenstad. Met maar liefst 140 rijksmonumenten is er van alles te zien in deze stad. Bovendien komt hier de Beerenburg vandaan, die moet u proeven!
Zaterdag: van Dokkum naar Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa 2018. leeuwarden 2018De ligplaats midden in het centrum nodigt uit om te ontdekken: beklim de scheve oldehove, slenter door de mooiste winkelstraat van Nederland, bezoek een van de vele musea?
Zondag: terug naar Akkrum, check out 14.00 uur

Boek over Elfsteden
Wie deze reis boekt krijgt direct na boeking een 260 pagina’s tellende gloednieuwe A4 reisgids over Friesland en de Elfsteden, compleet met verhalen (in vier talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans), veel foto’s en kaarten en alle bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u thuis alvast genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft en kunt u een keuze maken uit de bezienswaardigheden die u graag wilt bezoeken. Raadpleeg hiervoor de vaar- en fietsroutekaart van de Elfsteden fietscruise in dit magazine.  

Praktische informatie:

Eten: ontbijt, lunch, 's avonds een warme maaltijd (3 gangen); er wordt voor u gekookt. Aan boord is het gebruikelijk dat iedereen een handje meehelpt.
Drankjes: bij het ontbijt, lunch inbegrepen.
Accommodatie: Het schip heeft 2-, 3- en 4-persoonshutten. Alle zijn uitgerust met stromend water (warm en koud), centrale verwarming en 240 Volt stopcontacten. De maaltijden vinden plaats in de gezellige scheepssalon met uitzicht op het water.
Sanitair: aan boord zijn er drie douches en drie toiletten.
Fiets: voor de hele tour is het mogelijk om een ​​fiets te huren. Geef tijdens het boeken aan. U beslist elke dag of u met de fiets of met de boot wilt gaan.

Prijs en reisinformatie 7 daagse Elfsteden fietscruise 2022

€745,- per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonshut. Bij boeking van één persoon geldt eenpersoonstoeslag van 30% bij verblijf in een tweepersoonshut. Korting voor de derde en vierde persoon in een drie- of vierpersoonshut: 30%.

De eerstvolgende reis vindt plaats van 22 tot en met 28 augustus 2022.

Inbegrepen:

• 6 x overnachting met ontbijt aan boord
• 7 x lunch aan boord (of lunchpakket)
• 6 x driegangenmenu aan boord (tussen 18.00 en 20.00 uur)
• Koffie, thee of kraanwater aan boord
• Pech-onderweg-service voor fietsers (vervangende fiets)
• Bed- en badlinnen
• Eindreiniging hut
• Dikke route- en informatiemap (ontvangt u na boeking)
• Friesland Travel Guide & Tourist Atlas t.w.v. €25,- (ontvangt u na boeking)
• Gratis Friesland Vakantiepaspoort (uniek 5-talig informatieboekje over Friesland t.w.v. € 4,95)
• Toeristenbelasting
• Boekingskosten


Exclusief:

• Huur zeer comfortabele high performance e-bike of sportieve toerfiets met min. 7 versnellingen . De fietsen hebben vering en zijn voorzien van afneembare tassen. Snelle pechhulp onderweg is bij de huurprijs inbegrepen (Friesland Holland Assistance mobiliteitsgarantie: direct vervangende gelijkwaardige of betere fiets)
• Reis- en annuleringsverzekering
• Eventuele extra’s
• Entree bezienswaardigheden
• Alcoholische dranken en frisdranken aan boord

Bijzonderheden:
• Aanpassingen van het vaarschema voorbehouden, o.a. met het oog op de weersomstandigheden en de bedieningstijden van bruggen en sluizen
• In het uitzonderlijke geval dat het beschreven en afgebeelde schip niet kan varen, wordt een gelijkwaardig schip ingezet
• Onvoldoende deelname. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers voor een groepsreis, zoals een cruise, niet wordt gehaald, schrappen wij de geplande reis tijdig. U kunt dan omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij u een korting op de reissom krijgt van €75,- per persoon. Uiteraard is terugbetaling van de reissom ook mogelijk, met uitzondering van eventuele persoonlijke uitgaven zoals visa.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Uw boeking wordt afgehandeld door onze partner Friesland/Holland travel service. Klik hier om direct te boeken. https://www.frieslandfietsvakanties.com/product/fietsen-en-varen-langs-de-elfsteden-met-klipper-als-hotel

Uw boeking bij Friesland/Holland travel service valt onder de SGR garantieregeling. Friesland Holland Travel Service BV (KvK nr. 66143489) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.