Friesland Charter

Fiets/vaar vakantie

 

Met schip en fiets onderweg in Friesland

Stap aan boord en ervaar een afwisselende vakantie die je meeneemt door de mooiste wateren van Friesland. Een uniek vaargebied met veel mogelijkheden. Bezoek de steden van de beroemde 11-stedentocht en de culturele hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden! Met culturele hoogtepunten, winkelen en tijd om te ontspannen. fietsen in Friesland

Geniet overdag van het platteland met de fiets of de boot en breng de avonden door in de traditionele scheepssalon. Bespreek de afgelopen dag met een glas wijn of bier en maak plannen voor de volgende dag. Het voordeel: het schip brengt het landschap tot leven, je bed reist mee, je hoeft alleen maar te genieten ...

Programma:

Maandag: inschepen vanaf 10.00 uur. Na een welkomstpraatje van de schipper, worden de lijnen losgemaakt en gaat het schip naar Woudsend. Een dorp dat bekend staat om zijn vele steegjes en 2 nog werkende molens.
Dinsdag: 9.00 uur Ontbijt. Vervolgens (per fiets of per boot) naar Lemmer. Een oud vissersdorp dat je als bezoeker van Friesland niet mag missen. We gaan ook nog even het Ijsselmeer op. Daarvoor varen we onder andere door de oude sluis van Lemmer uit 1888.
Woensdag: vanaf Lemmer maken we een tussenstop in Sloten. Sloten is het kleinste stadje van Friesland. Het oude centrum is als een openluchtmuseum. Daarna gaan we door naar Sneek. In Sneek zijn er veel winkelmogelijkheden in het gezellige stadscentrum.
Donderdag: van Sneek naar Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa 2018. leeuwarden 2018De ligplaats midden in het centrum nodigt u uit om te ontdekken: beklim de scheve oldehove, slenter door de mooiste winkelstraat van Nederland, bezoek een van de vele musea? Jij beslist ...
Vrijdag: terug naar Akkrum, check out 14.00 uur

Praktische informatie:

Eten: ontbijt, lunch, 's avonds een warme maaltijd (3 gangen). Aan boord is het gebruikelijk dat iedereen helpt: dus de activiteiten in de keuken zijn snel gedaan.
Drankjes: bij het ontbijt, lunch inbegrepen. De drankjes in de avond zijn verkrijgbaar aan de bar van het schip.
Accommodatie: Het schip heeft 1-, 2-, 3-, 4-persoonshutten. Alle zijn uitgerust met stromend water (warm en koud), centrale verwarming en 240 Volt stopcontacten. De maaltijden vinden plaats in de gezellige scheepssalon met uitzicht op het water.
Sanitair: aan boord zijn er drie douches en drie toiletten.
Fiets: voor de hele tour is het mogelijk om een ​​fiets te huren (€ 50 per midweek). Geef tijdens het boeken aan. Je beslist elke dag of je met de fiets of met de boot wilt gaan.

Prijzen 2019

Midweek op Klipper De Hoop: € 450 per persoon in een hut voor 2 of 4 personen.
Prijzen zijn geldig voor meerdere personen per hut. Er is een toeslag voor exclusief gebruik. (Er zijn ook eenvoudige een- en driepersoonshutten, prijs op aanvraag).
Inbegrepen: 4 nachten, 4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner (3 gangen), beddengoed, eindschoonmaak.
Exclusief: fiets (€ 50 voor 5 dagen), drankjes (verkrijgbaar bij de scheepsbar), toeristenbelasting (€ 5 p.p.)

U kunt een vrijblijvende reservering maken door ons reserveringsformulier in te vullen. Klik hier. Let op dat het internetadres begint met https:// ; u gebruikt dan een beveiligde verbinding voor je gegevens.