Friesland Charter

Schoolreis onder zeil door Friesland

Dit is een pagina van de oude website van Friesland Charter. Klik hier voor de vernieuwde site.

Friesland Charter site

Voor schoolklassen van 20 tot 30 personen. Actief en ontspannend zeilen en varen over de Friese meren en het IJsselmeer. Ook geschikt voor de bovenbouw van de basisschool! Programma en route worden aangepast aan de leeftijd en mogelijkheden van de deelnemers.
teamwork

Teamwork

Schepen als DE HOOP en STELLA FRISIA kunnen alleen gezeild worden door samen aan de zeilen te werken; samen in de frisse lucht zeil te hijsen en optimaal te bedienen, en dan te ontdekken dat DE HOOP en STELLA FRISIA menig modern jacht het nakijken geeft.

Programma

Ons streven is het zeilen te combineren met andere bezigheden, zoals zwemmen, fietsen, kanovaren en het bezoeken van musea en andere bezienswaardigheden. Wij hebben dan ook enige routes opgesteld, waarbij alle aspecten aan de orde komen. Het voordeel van deze routes is dat wij overal gereserveerde ligplaatsen hebben en steeds in het centrum van de stad/het dorp liggen. Ook zijn ze zodanig gekozen dat excursies zo weinig mogelijk ten koste gaan van het zeilen. Het blijft natuurlijk altijd mogelijk deze routes aan te passen aan uw wensen.

zeilen in de kanalen
varen door workum zwemmen

Catering

Aan boord van DE HOOP en Stella Frisia worden de maaltijden door ons bereid. Van de groep wordt echter wel enige korvee-hulp verwacht, zoals aardappelschillen en tafeldekken. Afwassen is ook een van die taken, maar met behulp van onze afwasmachine is dat zo gebeurd. Alle inkopen worden door ons gedaan, zodat u zelf niets hoeft mee te nemen. Aan boord worden drie maaltijden geserveerd met 's ochtends ontbijt en 's middags een lunch. 's Avonds wordt de warme maaltijd geserveerd (soep, vlees, aardappelen met groenten of een pastamaaltijd, dessert)

kanovaren

Prijzen 2022

Klipper De Hoop Stella Frisia
per persoon inklusief catering    
5 dagen(midweek ma. 19u - vr. 11u) € 230,- € 220,-
5 dagen(midweek ma. 10u - vr. 14u) € 260,- € 250,-
7 dagen € 365,- € 355,-
Deze prijs is gebaseerd op een groep van 20 personen. De prijs wijzigt bij een kleiner aantal deelnemers. Vraag een persoonlijke offerte voor uw groep aan!

Vanaf 26 Personen zijn 2 begeleiders vrij.

Prijs is inklusief overnachtingen, maaltijden
havengelden en
energie (diesel/stroom/gas)

Bijkomende kosten:
- Eindschoonmaak (€ 125,- per groep)
- Toeristenbelasting (afhankelijk van route ca € 1,25 per persoon per overnachting)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).