Friesland Charter

Weekendje weg op het water

Dit is een pagina van de oude website van Friesland Charter. Klik hier voor de vernieuwde site.

Friesland Charter site

Heeft u iets te vieren? Bedrijfsjubileum, verjaardag, of een familie-uitje? Dan is een schip van Friesland Charter de perfecte locatie. Zo wordt uw weekendje uit tot een bijzondere belevenis! Het schip voert u langs het prachtige landschap van Friesland. De provincie, die bekend is vanwege de vele kanalen, meren en haar 11 steden: hier kunt u alle kanten op! Elke dag in een andere haven, elke dag weer nieuwe indrukken. En uw bed reist gewoon met u mee: dat is wel heel comfortabel, toch? En of u nu zeebenen hebt, of juist niet: het vaargebied is zo gekozen, dat iedereen jong en oud, zich aan boord thuis zal voelen. De zeilen worden met uw hulp gehesen: iedereen die wil, kan een handje meehelpen. Een bijzondere ervaring te voelen, hoe het schip zo door het water glijdt. Daarnaast is er natuurlijk de krachtige maar bijna geruisloze scheepsmotor, die ervoor zorgt, dat we daar aankomen, waar u wilt. De invulling van uw weekend bepaalt u zelf: even ontspannen, of er lekker op uit voor een stadsbezichtiging, praamvaart, bezoek aan jeneverdistilleerderij? U zegt het maar….

Bij alle arrangementen wordt u op vrijdagavond door de schipper persoonlijk welkom geheten. Hij vertelt u in het kort iets over het leven aan boord en daarna kunt u eventueel nog even een wandelingetje door Akkrum maken.

Overnachtingshavens:

Grou

 

Wochenendausflug Segeln

Een echt zeilweekend, waarbij zoveel mogelijk wordt gezeild. De route laten we van de wind afhangen, maar het doel van de reis zal Grou zijn.

Meer info...

 

Sneek

Wochenendausflug Muehle

Een weekendtocht naar Sneek, watersporthoofdstad van Friesland. Bekend van de Sneekweek, maar ook van de beerenburg van Weduwe Joustra. Al 151 jaar maakt men hier de beroemde Beerenburg en u kunt de distilleerderij bezoeken. Natuurlijk moet er even geproefd worden! Maar we kunnen ook in IJlst een tussenstop maken bij houtzaagmolen De Rat. Deze 300 jaar oude molen is nog in bedrijf en de molenaar leidt u graag rond.

 

Meer info...

 

Lemmer

 

Wochenendausflug Lemmer

Na het ontbijt vertrekken we richting Lemmer, alwaar we via de grote sluis het IJsselmeer op gaan. Dan worden de zeilen gehesen en varen we in de namiddag via de oude sluis van Lemmer (1888) naar onze ligplaats in het centrum van Lemmer.

Meer info...

 

Leeuwarden

 

Wochenendausflug Stadt

Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa in 2018, is het doel van dit weekend en het schip meert midden in het centrum af. In deze bruisende stad kunt u bijvoorbeeld een grachtenrondvaart met een ouderwetse praam maken. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om de stad te verkennen of de beroemde Oldehove te beklimmen.

Meer info...

 

 

Boot & Bed

 

Wochenendausflug Boot und Bett

Als u niet meer nodig hebt dan een comfortabel onderkomen op het water, dan is dit arrangement perfekt voor u. U bent geheel vrij de catering op uw eigen wijze te organiseren en de route wordt in overleg met de schipper bepaald.

Meer info...

 

Prijzen 2022

 

De Hoop Stella Frisia

Arrangementen inclusief catering

240 235

Inclusief: Welkomstdrankje, 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x lunch, brug- en havengelden, motoruren, diesel en reserveringskosten.

bovengenoemde prijzen per persoon gelden bij een groepsgrootte vanaf 14 personen. U kunt natuurlijk ook met minder personen varen, maar betaalt dan voor 14. Bij alle tochten heeft u de beschikking over het gehele schip; er komen geen andere gasten mee aan boord.

     

Arrangement zonder catering
Boot & Bed
max. 30 personen

3000 per groep
2800 per groep

Exclusief:
Eindschoonmaak € 125
Garantieregeling STO-Garant € 15 per boeking
Toeristenbelasting, afhankelijk van de route +/- € 1,25 per persoon per overnachting

Beddengoed kan, na bestelling vooraf, aan boord gehuurd worden voor € 16 p.p. Kussens zijn standaard aanwezig.

Het is ook mogelijk om al op donderdagavond aan boord te gaan. Voor de arrangementen voor een lang weekend klik hier.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).