Veel gestelde vragen:

Ja. Aan boord zijn tijdens de vaart minimaal 2 bemanningsleden aan boord. De schipper beschikt over alle noodzakelijke papieren, zoals het groot vaarbewijs voor alle binnenwateren. Tevens beschikt de bemanning over het BHV (bedrijfshulpverlening) certificaat, hetgeen betekent dat zij eerste hulp kunnen verlenen zoals reanimatie. Ook brandbestrijding is onderdeel van het BHV certificaat. Ook in de haven is er ten alle tijde iemand van de bemanning aan boord

Op de Friese meren is de golfslag niet hoog genoeg om de schepen (>100 ton eigengewicht) erg te laten bewegen. Op het IJsselmeer is meer zeegang mogelijk, maar er wordt altijd met de gasten overlegd of het nog verstandig is om uit te varen. Er is immers altijd de mogelijkheid via een alternatieve route via het binnenwater de bestemming te bereiken.

Niet meer op het IJsselmeer. Op de Friese meren en kanalen kan bijna altijd gevaren worden. 

Nee. De schepen worden alleen per groep verhuurd. Deze groep heeft dat de beschikking over het gehele schip. 

Elk bed beschikt over een kussen en dekbed. U kunt zelf een kussensloop, dekbedovertrek, hoeslaken of een slaapzak meenemen. Er is ook beddengoed aan boord te huur indien dit van te voren doorgegeven wordt. Per set kost dit € 18,-

Ja, In het dagverblijf vindt u een inductiekookplaat, een horeca-afwasmachine, meerdere koelkasten, een oven, een waterkoker en een koffiezetapparaat. En natuurlijk serviesgoed, pannen, bestek en dergelijke voor groepen tot ca 24 personen. Er is geen magnetron aanwezig.

Vanzelfsprekend! De onze schepen beschikken natuurlijk over een geldig Certificaat van Onderzoek (CVO). De geldigheid kunt u zelf controleren op de website van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat : https://www.ilent.nl/onderwerpen/certificering-historische-zeilende-passagiersvaart/documenten/transport/binnenvaart/gecertificeerde-zeilende-passagiersschepen-voor-binnenwateren/publicaties/gecertificeerde-zeilende-passagiersschepen-binnenwateren 
Daarnaast zijn er diverse certificaten aan boord, zoals het Mast- en Tuigcertificaat, het gascertificaat, de certificaten voor elektra, brandblussers, en brandblusinstallatie van de machinekamer. 
Beide schepen worden al vele jaren door de schipper/eigenaar gevaren, hetgeen betekent dat zij het schip door een door kennen.

U kunt uw auto naast het schip parkeren op eigen terrein. Ook een eventuele touringcar kan hiet geparkeerd worden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Friesland Charter gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Friesland Charter op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De werking

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Friesland Charter, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Friesland Charter. Mocht Friesland Charter voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Ja. De watertemperatuur is in april nog laag maar bereikt in de zomer waarden rond de 21 graden. In overleg met de schipper kunnen zwempauzes ingelast worden zodat er naast het schip gezwommen kan worden.

Nee. De groep kan zelf de bar vullen met eigen meegebrachte dranken/fusten. Alleen bij het optionele comfortpakket bij de weekendtochten wordt de scheepsbar gevuld.

Nee, maar wel zeer aan te bevelen. U kunt een eventuele annulering/reisverzekering afsluiten bij bijvoorbeeld Kuiper verzekeringen  (https://www.kuiperverzekeringen.nl/watersport-particulier/vaarvakantieverzekering) , maar natuurlijk ook bij uw eigen verzekeringsadviseur.

Adres

Fam. Koopmans
De Slinke 19
9011 WV JIRNSUM
KvK nr 01035577
BTW nr NL806683119B01

Contacts

Email: info@frieslandcharter.nl 
Tel:  0566 631604
Mobiel 06 5589 2725
Whatsapp: 0650681864