Veel gestelde vragen:

Ja. Aan boord zijn tijdens de vaart minimaal 2 bemanningsleden aan boord. De schipper beschikt over alle noodzakelijke papieren, zoals het groot vaarbewijs voor alle binnenwateren. Tevens beschikt de bemanning over het BHV (bedrijfshulpverlening) certificaat, hetgeen betekent dat zij eerste hulp kunnen verlenen zoals reanimatie. Ook brandbestrijding is onderdeel van het BHV certificaat. Ook in de haven is er ten alle tijde iemand van de bemanning aan boord

Nee. Op de Friese meren is de golfslag niet hoog genoeg om de schepen (>100 ton eigengewicht) erg te laten bewegen. Op het IJsselmeer is meer zeegang mogelijkj, maar er wordt altijd met de gasten overlegd of het nog verstandig is om uit te varen. Er is immers altijd de mogelijkheid via een alternatieve route via het binnenwater de bestemming te bereiken.

Ja, maar niet meer op het IJsselmeer. Op de Friese meren en kanalen kan bijna altijd gevaren worden. 

Nee. De schepen worden alleen per groep verhuurd. Deze groep heeft dat de beschikking over het gehele schip. De minimale groepsgrootte is 14 personen bij weekendtochtten, 15 personen bij dagtochten en 20 personen bij weektochten. Natuurlijk kunt u altijd met minder personen varen, maar u dient dan voor het minimale personenaantal te betalen. Alleen bij de individueel te boeken reizen zijn er vanzelfsprekend andere gasten aan boord.

Elk bed beschikt over een kussen. U kunt zelf een kussensloop en een slaapzak meenemen. Er is ook beddengoed inclusief dekbed aan boord te huur indien dit van te voren doorgegeven wordt. Per set kost dit € 17,-

Ja, maar in principe alleen bij dagtochten en weekenden. De keuken bevindt zich in het prive gedeelte van de bemanning en kan niet door de gasten gebruikt worden. In het dagverblijf is er echter wel de mogelijkheid om koffie en of thee te zetten. Ook de afwasmachine en de scheepsbar bevinden zich in het gastenverblijf. Op de Klipper De Hoop bevindt zich in het dagverblijf nog een 4 pits inductiekookplaat voor het bereiden van eenvoudige maaltijden.

Adres

Fam. Koopmans
De Slinke 19
9011 WV JIRNSUM
KvK nr 01035577
BTW nr NL806683119B01

Contacts

Email: info@frieslandcharter.nl 
Tel:  0566 631604
Mobiel 06 5589 2725
Whatsapp: 0650681864