Weekendje weg

Arrangementen van vrijdagavond tot zondagnamiddag
(of langer...)

Onthaasten op het water

Heeft u iets te vieren? Bedrijfsjubileum, verjaardag, of een familie-uitje? Dan is een schip van Friesland Charter de perfecte locatie. Zo wordt uw weekendje uit tot een bijzondere belevenis! Het schip voert u langs het prachtige landschap van Friesland. De provincie, die bekend is vanwege de vele kanalen, meren en haar 11 steden: hier kunt u alle kanten op! Elke dag in een andere haven, elke dag weer nieuwe indrukken. En uw bed reist gewoon met u mee: dat is wel heel comfortabel, toch? En of u nu zeebenen hebt, of juist niet: het vaargebied is zo gekozen, dat iedereen jong en oud, zich aan boord thuis zal voelen. De zeilen worden met uw hulp gehesen: iedereen die wil, kan een handje meehelpen. Een bijzondere ervaring te voelen, hoe het schip zo door het water glijdt. Daarnaast is er natuurlijk de krachtige maar bijna geruisloze scheepsmotor, die ervoor zorgt, dat we daar aankomen, waar u wilt. De invulling van uw weekend bepaalt u zelf: even ontspannen, of er lekker op uit voor een stadsbezichtiging, praamvaart, bezoek aan jeneverdistilleerderij? U zegt het maar….

Mogelijke routes:

Grou


Een echt zeilweekend, waarbij zoveel mogelijk wordt gezeild. De route laten we van de wind afhangen, maar het doel van de reis zal Grou zijn. Met mogelijke tussenstops in Sneek en Earnewâld (nationaal park Alde Feanen).

Sneek

Ons populairste arrangement: Sneek, watersporthoofdstad van Friesland. Bekend van de Sneekweek, maar ook van de beerenburg van Weduwe Joustra.  Maar we maken vaak ook een tussenstop in IJlst bij houtzaagmolen De Rat. Deze 300 jaar oude molen is nog in bedrijf en de molenaar leidt u graag rond.

Lemmer

Na het ontbijt vertrekken we richting Lemmer, alwaar we via de grote sluis het IJsselmeer op gaan. Dan worden de zeilen gehesen en varen we in de namiddag via de oude sluis van Lemmer (1888) naar onze ligplaats in het centrum van Lemmer.

Leeuwarden

Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa in 2018, is het doel van dit weekend en het schip meert zaterdagmiddag vroeg midden in het centrum af. In deze bruisende stad kunt u bijvoorbeeld een grachtenrondvaart met een ouderwetse praam maken. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om de stad te verkennen of de beroemde Oldehove te beklimmen.

Prijzen 2024

€ 3920 inclusief catering* voor groepen tot 14 personen.
Vanaf 15 personen € 280 per persoon extra
* Catering: 2x ontbijt en 2x lunch(buffet)

of
€ 3200 per schip onafhankelijk van het aantal personen (max 24)


Inklusief
2 overnachtingen,  haven- en bruggeld, motoruren en diesel.
Exklusief:
Eindschoonmaak € 145
Servicekosten € 50 per dag
STO garantiefonds € 18 per boeking
Toeristenbelasting +/-€ 1,75 per persoon per overnachting

Bij de „Opties“ vindt u de extra's die bij dit arrangement bijgeboekt kunnen worden.

 Bij alle tochten heeft u de beschikking over alle hutten; er komen geen andere gasten bij aan boord.

Algemene Informatie over dit weekendarrangement:
Inschepen: vrijdagavond vanaf 19.00 uur in Akkrum. Parkeren kunt u direct naast het schip. De schipper heet u welkom en hij vertelt u enige dingen over het schip. Het schip blijft 's avonds in Akkrum liggen.
Terugkomst in Akkrum: zondagmiddag ca. 16.00 uur. Indien gewenst kan ook vroeger aangemeerd worden.
Drankjes (bier/wijn/frisdrank ed.) kunt u zelf meenemen. Er staat een koelkast ter beschikking. Mocht u de tapinstallatie willen gebruiken dan vragen wij een vergoeding voor gebruik en reiniging. 


Opties:
* Beddengoed € 18 per persoon.
omvat dekbedovertrek, kussensloop en onderlaken. Kussens en dekbedden zijn aan boord aanwezig.
* Tapinstallatie: € 50 
Indien u gebruik wilt maken van de tapinstallatie voor uw eigen bier. In dat geval rekenen wij een vergoeding voor gebruik en reiniging hiervan .
* Eerder aan boord: € 190
indien u eerder aan boord wilt komen, is dit in sommige gevallen mogelijk. Neemt u hiervoor ruim van te voren contact met ons op. U kunt dan al om 17 uur aan boord gaan in plaats van 19 uur.
* Upgrade met Comfort-pakket : € 85 per persoon
hierbij zijn beddengoed en handdoeken inclusief, is de catering (ontbijt en lunch) uitgebreider met oa soep op zondagmiddag en koffie en thee tussendoor. Ook is de scheepsbar gevuld met bier, frisdrank en wijn. Drankjes kunt u zelf inschenken/tappen en worden aan het eind van het weekend naar verbruik per fles/fust afgerekend.
* Verlenging: U kunt uw weekendtocht met een of meerdere dagen verlengen. Prijs op aanvraag.


Deze reizen vallen onder STO garantie; voor voorwaarden: www.sto-garant.nl/downloads

Om de beschikbaarheid te controleren en eventueel een vrijblijvende aanvraag te doen klikt u op 1 van de onderstaande knoppen:

Adres

Fam. Koopmans
De Slinke 19
9011 WV JIRNSUM
KvK nr 01035577
BTW nr NL806683119B01

Contacts

Email: info@frieslandcharter.nl 
Tel:  0566 631604
Mobiel 06 5589 2725
Whatsapp: 0650681864