Friesland Charter

Lang Weekend op het water

Bekijk Friesland eens van de andere kant: ……….… vanaf het water !

Wij bieden u de arrangementen 'Natuur en cultuur', 'Stad en meer' en 'IJsselmeer'. Bij alle arrangementen wordt u op donderdagavond door de schipper persoonlijk welkom geheten met een schippersbittertje. Hij vertelt u in het kort iets over het leven aan boord en wat u de komende dagen kunt verwachten. De prijzen van de diverse arrangementen vindt u onderaan deze pagina.

Natuur en cultuur

Klipper De HoopNa het ontbijt gaan de trossen los en varen we naar Earnewald, midden in het Nationaal Park 'Alde Feanen'. Hier bezoeken we het skûtsjemuseum en het bezoekscentrum van het nationaal park. De volgende dag zeilen en varen we naar Sneek, watersporthoofdstad van Friesland. Hier kunt u onder andere een bezoek brengen aan het Fries Scheepvaartmuseum, maar natuurlijk ook even lekker gaan shoppen of op een terrasje gaan genieten.

 

Stad en meer

Klipper De Hoop Het meer is in dit geval het Sneekermeer, waar natuurlijk gezeild gaat worden. Aan het eind van de middag komen we in Grou aan, waar we midden in het centrum onze ligplaats opzoeken. De volgende dag vertrekken we naar Leeuwarden en komen daar al in het begin van de middag aan. Zodoende is er volop tijd deze mooie stad te bezichtigen. Op de laatste dag zeilen en varen we via Earnewald weer terug naar Akkrum.


IJsselmeer

Stella Frisia in Lemmer Na het ontbijt vertrekken we richting Workum, alwaar we midden in het centrum afmeren. De volgende dag gaan we via de historische sluis het IJsselmeer op. Dan worden de zeilen gehesen en kiezen we het ruime sop. In de namiddag varen we via de oude sluis van Lemmer (1888) naar onze ligplaats in het centrum van Lemmer. Op de laatste dag varen we via Sloten, kleinste stad van Friesland, terug naar Akkrum.

 

 

Prijzen per persoon 2022:

  De Hoop Stella Frisia

Natuur en cultuur
Stad en meer
IJsselmeer

370 365


Alle arrangementen zijn inclusief: welkomstdrankje, 3x overnachting, 3x ontbijt, 3x lunch
haven- en bruggelden, motoruren en diesel.
Bijkomende kosten: toeristenbelasting ca € 1,25 per persoon per overnachting, eindschoonmaak € 125 en STO garantie € 15 per boeking.

Bij alle arrangementen heeft u de beschikking over het volledige schip; er komen geen andere gasten mee aan boord.

Beddengoed kan, na bestelling vooraf, aan boord gehuurd worden voor € 16 p.p. Kussens zijn standaard aanwezig.