Weekend

Volledig verzorgde arrangementen

Onthaasten op het water

Heeft u iets te vieren? Bedrijfsjubileum, verjaardag, of een familie-uitje? Dan is een schip van Friesland Charter de perfecte locatie. Zo wordt uw weekendje uit tot een bijzondere belevenis! Het schip voert u langs het prachtige landschap van Friesland. De provincie, die bekend is vanwege de vele kanalen, meren en haar 11 steden: hier kunt u alle kanten op! Elke dag in een andere haven, elke dag weer nieuwe indrukken. En uw bed reist gewoon met u mee: dat is wel heel comfortabel, toch? En of u nu zeebenen hebt, of juist niet: het vaargebied is zo gekozen, dat iedereen jong en oud, zich aan boord thuis zal voelen. De zeilen worden met uw hulp gehesen: iedereen die wil, kan een handje meehelpen. Een bijzondere ervaring te voelen, hoe het schip zo door het water glijdt. Daarnaast is er natuurlijk de krachtige maar bijna geruisloze scheepsmotor, die ervoor zorgt, dat we daar aankomen, waar u wilt. De invulling van uw weekend bepaalt u zelf: even ontspannen, of er lekker op uit voor een stadsbezichtiging, praamvaart, bezoek aan jeneverdistilleerderij? U zegt het maar….

Grou


Een echt zeilweekend, waarbij zoveel mogelijk wordt gezeild. De route laten we van de wind afhangen, maar het doel van de reis zal Grou zijn.

Sneek

Een weekendtocht naar Sneek, watersporthoofdstad van Friesland. Bekend van de Sneekweek, maar ook van de beerenburg van Weduwe Joustra. Al 151 jaar maakt men hier de beroemde Beerenburg en u kunt de distilleerderij bezoeken en even proeven! Maar we kunnen ook in IJlst een tussenstop maken bij houtzaagmolen De Rat. Deze 300 jaar oude molen is nog in bedrijf en de molenaar leidt u graag rond.

Lemmer

Na het ontbijt vertrekken we richting Lemmer, alwaar we via de grote sluis het IJsselmeer op gaan. Dan worden de zeilen gehesen en varen we in de namiddag via de oude sluis van Lemmer (1888) naar onze ligplaats in het centrum van Lemmer.

Leeuwarden

Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa in 2018, is het doel van dit weekend en het schip meert midden in het centrum af. In deze bruisende stad kunt u bijvoorbeeld een grachtenrondvaart met een ouderwetse praam maken. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om de stad te verkennen of de beroemde Oldehove te beklimmen.

Adres

Fam. Koopmans
De Slinke 19 
9011 WV JIRNSUM

Contact

Email: info@frieslandcharter.nl
Telefoon: 0566 631604