Friesland Charter

Vacatures

 

Ervaren maat / matroos

Samen met de schipper ben je verantwoordelijk voor de (maximaal 30) passagiers. Je helpt met het aan- en afmeren, het zetten van de zeilen en het sturen van het schip. Een goede omgang met de (voornamelijk Duitse) gasten is erg belangrijk. Omdat we vaste routes in Friesland varen is het mogelijk overdag aan boord te zijn en te varen en in de namiddag weer met de auto naar huis te rijden. De vaartijd is meestal tussen 10 's ochtends en 5 uur 's middags, hoofdzakelijk doordeweeks. Het betreft een baan op oproepbasis ter aanvulling van onze vaste crew.

Functie-eisen :

  • vaarervaring
  • enthousiasme
  • dienstboekje* of vaarbewijs / zeilbewijs
  • rijbewijs
  • enige beheersing van de Duitse taal
    bij voorkeur woonachtig in midden/zuidwest Friesland

*) een dienstboekje is eenvoudig verkrijgbaar na een medische keuring door een door het ministerie aangewezen keuringarts. Het aanvraagformulier is te bestellen bij Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart Tel: 010 412 95 44  www.sabni.nl.  

 

Hulp bij de catering

Samen met de rest van de bemanning help je het de gasten naar de zin te maken. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het meehelpen met de maaltijden. Dit houdt in dat je helpt met tafeldekken, afruimen en afwassen (afwasmachine aanwezig). De werktijden liggen meestal tussen 9 en 17 uur, voornamelijk in het weekend. Het gaat hier om incidenteel werk op oproepbasis ter aanvulling van het vaste team.

Functie eisen:

van aanpakken weten
enige beheersing van de Duitse taal
bij voorkeur woonachtig in de buurt van Akkrum/Grou/Jirnsum


 Sollicitaties, bij voorkeur via e-mail naar vacatures@frieslandcharter.nl